Sluiten
Voor een goed functionerende website maken we gebruik van functionele cookies. Als je hieronder op ‘Okι’ klikt, maken we ook gebruik van analytische cookies (zie onze privacy-pagina). Als je deze laatste cookies niet wilt, klik dan op ‘Weigeren’.
 

Cookie-voorkeuren

Voor een goed functionerende website maken we gebruik van functionele cookies. Als je hieronder op ‘Okι’ klikt, maken we ook gebruik van analytische cookies (zie onze privacy-pagina). Als je deze laatste cookies niet wilt, klik dan op ‘Weigeren’.



Zet analytische cookies aan of uit.


Vraag & antwoord

Whey Protein Hydrolysate DH25 Classic 1000g
Vergelijking hydrolisaat dymatize vs optimum nutrition
Whey Protein Hydrolysate DH25 Classic 1000g
1
Martijn Bloemen
Hallo powersupplements, [WheyHydro]

Zou je voor mij de verschillen van jullie whey hydrolisaat en de Iso-100 hydrolisaat van dymatize en de hydrowhey van optimum nutrition naast mekaar kunnen zetten en ik praat dan vooral over de DH waarde. En waar staat DH voor?

Gr martijn

 
Powersupplements
Hoi Martijn,

Ik kan geen informatie vinden over de hydrolysegraad van de hydrolisaten van Dymatize en Optimum Nutrition! Deze merken geven die informatie niet. Dat is erg jammer want de hydrolysegraad is het belangrijkste onderscheidende kenmerk van een whey hydrolisaat of een caseine hydrolisaat.

DH staat voor 'degree of hydrolysis'. Met andere woorden de mate van hydrolyse. Bij een wei eiwit hydrolisaat komt een hydrolysegraad van 25 overeen met een gehalte van dipeptiden en tripeptiden van zo'n 30 tot 40% (zie de hydrolisaat vergelijkingstabel op onze productpagina (blauwe kolommen)). Voor de snelste en makkelijkste opname heb je zoveel mogelijk di- en tripeptiden nodig.

Sommige merken vermelden dat hun supplement een "100% hydrolisaat" is. Dat is een erg onhandige en verwarrende manier om een hydrolisaat te typeren. De 100% betekent in ieder geval niet dat er sprake is van 100% hydrolyse. Dat zou betekenen dat alle bindingen tussen aminozuren verbroken zijn. In dat geval heb je alleen vrije aminozuren, wat niet zo gunstig is voor de opnamesnelheid en darmtolerantie voor het supplement.

Wat 100% vaak wel betekent, is dat al het eiwit dat in het product is gebruikt een hydrolyse heeft ondergaan. Die hydrolyse is echter meestal geen sterke hydrolyse. Vaak heeft een whey hydrolisaat een hydrolysegraad tussen de 4 en de 12. In de tabel op de productpagina zie je wat het betekent als een wei eiwit een hydrolysegraad van 8 heeft. Je kan in de tabel aflezen hoe de verschillende peptiden vertegenwoordigt zijn in een wei eiwit hydrolisaat met een DH van 8 (rode kolommen).

DH25 is voor wei eiwit zo ongeveer de ideale hydrolysegraad. Het geeft het hoogste gehalte dipeptiden en tripeptiden zonder overmatig veel vrije aminozuren te krijgen.

Persoonlijk zou ik geen eiwit hydrolisaat gebruiken waarvan onbekend is hoe sterk de hydrolysegraad is of waarvan geen aandeel dipeptiden en tripeptiden wordt aangegeven.

Kris
Gerelateerde vragen
Natrium/sodium
Houdbaarheidsdatum?
Vrouwenvariant?
Bekijk ook
Essential Amino Acids 450g
Essential Amino Acids 450g