Sluiten
Voor een goed functionerende website maken we gebruik van functionele cookies. Als je hieronder op ‘Okι’ klikt, maken we ook gebruik van analytische cookies (zie onze privacy-pagina). Als je deze laatste cookies niet wilt, klik dan op ‘Weigeren’.
 

Cookie-voorkeuren

Voor een goed functionerende website maken we gebruik van functionele cookies. Als je hieronder op ‘Okι’ klikt, maken we ook gebruik van analytische cookies (zie onze privacy-pagina). Als je deze laatste cookies niet wilt, klik dan op ‘Weigeren’.



Zet analytische cookies aan of uit.


Vraag & antwoord

Whey Protein Hydrolysate DH25 Classic 1000g
Verschil hydrolysegraad Optipep whey hydrolisaat
Whey Protein Hydrolysate DH25 Classic 1000g
1
Erik Donckers
[WheyHydro] Beste PowerSupplements,

Via ergogenics kwam ik bij dit onderzoek uit:

http://www.ergogenics.org/whey-isolaat-versus-wheyhydrolisaat.html

Hierin geven ze proefpersonen whey hydrolisaat van het merk Optipep. Nu is het zo dat dit binnen NL ook te verkrijgen is. Helaas heeft deze hydrolisaat maar een dh van 4. Is jullie hydrolisaat dh25 nu echt superieur hieraan in de zin van een nog snellere opname en meer peptiden/insuline?

Gr


Powersupplements
Hoi Erik,

Optipep is verkrijgbaar in verschillende niveau's van hydrolyse (onder andere DH8, DH12 en DH18). DH4 is zeer beperkt gehydroliseerd. Dat is gunstig voor de smaak. Het wordt dan nauwelijks bitter. Maar je hebt hiermee maar beperkt de voordelen die een eiwit hydrolisaat kan bieden. Whey hydrolisaat met een 'Degree of Hydrolysis' van 4 is absoluut een stuk trager in opname en geeft een minder sterke insuline respons dan DH25

We hebben de specificaties van verschillende hydrolisaten met verschillende hydrolysegraden vergeleken. Voor wei-eiwit is een hydrolysegraad rond DH 25 het optimum. je hebt dan een beperkte hoeveelheid vrije aminozuren. Het gehalte di- en tripeptiden is hoog. Langere eiwitketens zijn in de minderheid. Intact eiwit is nagenoeg afwezig.

Dit geeft alle voordelen die je van een hydrolisaat kan verwachten. Het geeft helaas ook het minpunt van bittere smaak. We hebben dat echter heel goed kunnen maskeren bij de smaken tropische vruchten en sinaasappel!

Het meest populaire eiwithydrolisaat op de markt (waarvan ik helaas de naam niet kan noemen omdat ik een vergelijking maak) heeft een hydrolysegraad van ongeveer 28. Omdat het hier om een caseοnehydrolisaat gaat is de verdeling van de grootte van peptiden ongeveer gelijk aan onze whey hydrolisaat. Caseine is immers een wat groter eiwit en heeft een net wat langer hydrolyseproces nodig.

Caseine hydrolisaat is overigens een heel stuk bitterder dan whey hydrolisaat. Whey hydrolisaat bevat ook meer essentiλle aminozuren en BCAA's.

Kris
Gerelateerde vragen
Natrium/sodium
Houdbaarheidsdatum?
Vrouwenvariant?
Bekijk ook
Essential Amino Acids 450g
Essential Amino Acids 450g