Sluiten
Voor een goed functionerende website maken we gebruik van functionele cookies. Als je hieronder op ‘Oké’ klikt, maken we ook gebruik van analytische cookies (zie onze privacy-pagina). Als je deze laatste cookies niet wilt, klik dan op ‘Weigeren’.
 

Cookie-voorkeuren

Voor een goed functionerende website maken we gebruik van functionele cookies. Als je hieronder op ‘Oké’ klikt, maken we ook gebruik van analytische cookies (zie onze privacy-pagina). Als je deze laatste cookies niet wilt, klik dan op ‘Weigeren’.



Zet analytische cookies aan of uit.


Vraag & antwoord

Whey Protein Hydrolysate DH25 Classic 1000g
Wei-eiwit hydrolisaat versus caseďnehydrolisaat
Whey Protein Hydrolysate DH25 Classic 1000g
2
Remon van der Giessen
Beste Power Supplements,

Bestaat er een substantieel verschil tussen wei-eiwit hydrolisaat en caseďnehydrolisaat? Met betrekking tot de intacte eiwitten geldt dat wei-eiwit relatief snel wordt opgenomen en caseďne relatief langzaam. Wei-eiwit zorgt daarnaast voor een hogere insulinepiek dan caseďne.
Gelden deze verschillen ook voor de hydrolisaten van wei-eiwit en caseďne? Of bestaan deze verschillen niet bij hydrolisaten nu het gaat om korte ketens van aminozuren?

Met vriendelijke groet,

Remon van der Giessen
Powersupplements
Hoi Remon,

Je stelt een heel interessante vraag. Er is inderdaad een groot verschil tussen intacte caseine en intact wei eiwit. Bij hydrolisaten van wei en caseine is het verschil afhankelijk van de hydrolysegraad.

Een zwak gehydroliseerd wei eiwit (bijvoorbeeld DH 8) wordt veel trager opgenomen dan het snelste caseine hydrolisaat (DH28).

Onze whey hydrolisaat DH25 heeft een vergelijkbare peptideverdeling als een caseinehydrolisaat met DH28. Omdat caseine een groter eiwit is, moet de DH waarde iets hoger zijn om dezelfde peptidegrootte / verdeling te krijgen. Met iets meer enzymatische splitsingen worden de 'fragmenten' van het caseine eiwit uiteindelijk net zo klein.

Aminozuurprofiel whey hydrolisaat versus caseďne hydrolisaat
Overigens blijft er wel een verschil tussen de caseďnepeptiden en weipeptiden. Wei eiwit heeft een gunstiger aminozuurprofiel voor spieropbouw/herstel. Wei eiwit bevat namelijk een hogere concentratie BCAA aminozuren en essentiële aminozuren dan caseďne. Dit aminozuurprofiel blijft voor het hydrolisaat ongewijzigd.

Eiwithydrolisaten en insulineafgifte
Specifiek met betrekking tot insuline kunnen we het volgende zeggen: Peptiden met de BCAA aminozuren leucine en isoleucine veroorzaken de sterkste insuline afgifte. Doordat wei hydrolisaat meer BCAA aminozuren bevat dan caseďne zal het de insuline waarschijnlijk sterker stimuleren zolang de hydrolysegraad vergelijkbaar is (whey DH25 versus caseďne DH28).
Remon
Hartelijk dank voor het duidelijke en snelle antwoord!
Gerelateerde vragen
Natrium/sodium
Houdbaarheidsdatum?
Vrouwenvariant?
Bekijk ook
Essential Amino Acids 450g
Essential Amino Acids 450g