Vraag & antwoord
Complexiteit
Bulk Oats 5000g
Bulk Oats 5000g
1
Klant vraag:
Hallo Power Supplements,
Ik eet nu brinta en/of Quaker havermout bij het ontbijt, maar begin dit toch wel beu te worden en zoek nu goede vervanging hierop.
Wat ik me afvroeg, wat is het verschil tussen deze oats en brinta/normale havermout? Alleen dat deze gemalen is? De voedingswaarde zullen uiteraard niet verschillen, maar ik zat zo te denken als het fijn is gemalen wordt het dan sneller opgenomen dan normale havermout?
En wat gebeurd er met de GI-waarde, blijft die ook hetzelfde of stijgt die misschien?
Ik eet nu brinta en/of Quaker havermout bij het ontbijt, maar begin dit toch wel beu te worden en zoek nu goede vervanging hierop.
Wat ik me afvroeg, wat is het verschil tussen deze oats en brinta/normale havermout? Alleen dat deze gemalen is? De voedingswaarde zullen uiteraard niet verschillen, maar ik zat zo te denken als het fijn is gemalen wordt het dan sneller opgenomen dan normale havermout?
En wat gebeurd er met de GI-waarde, blijft die ook hetzelfde of stijgt die misschien?
Brinta is een tarweproduct. Havermout en onze gemalen Bio Bulk Oats zijn haverproducten.
De Bio Bulk Oats zijn in feite gelijk aan normale havermout. De voedingswaarde is dus inderdaad gelijk.
Je merkt terecht op dat de opname sneller zal zijn en de GI waarde hoger. Toch verwacht ik niet dat het heel veel uitmaakt. Fijne havermout wordt behoorlijk snel verteerd omdat het plat gerold/gewalst is. Als je gewone havermoutvlokken even laat staan in melk/water zie je dat het heel snel zacht wordt.
Er zijn veel andere ontbijten te bedenken. Brood, kiembrood, quinoa, boekweitpap met rozijnen en natuurlijk rijst met kip en veel groenten ;-)
De Bio Bulk Oats zijn in feite gelijk aan normale havermout. De voedingswaarde is dus inderdaad gelijk.
Je merkt terecht op dat de opname sneller zal zijn en de GI waarde hoger. Toch verwacht ik niet dat het heel veel uitmaakt. Fijne havermout wordt behoorlijk snel verteerd omdat het plat gerold/gewalst is. Als je gewone havermoutvlokken even laat staan in melk/water zie je dat het heel snel zacht wordt.
Er zijn veel andere ontbijten te bedenken. Brood, kiembrood, quinoa, boekweitpap met rozijnen en natuurlijk rijst met kip en veel groenten ;-)
Natrium/sodium
Houdbaarheidsdatum?
Vrouwenvariant?