Sluiten

Vraag & antwoord

L-Citrulline 180 caps
Wanneer citrulline innemen?
L-Citrulline 180 caps
1
Anoniem
Beste Kris,

Wanneer moet ik de L-Citrulline innemen?

Mijn idee:

Voor de training een capsule tegelijkertijd met de cafeοne. Dan is de bloeddruk lager door de NO (vasodilatie) en doorbloeding beter tijdens de training en kan het hart rustiger pompen omdat het minder weerstand ondervindt van de bloedvaten (20 minuten HIIT per training en 30 minuten kracht). Daardoor kan het hart zich langer vullen met bloed en zal uitrekken tot een sporthart. Sporthart is gunstig voor conditie.

Na de training nog een capsule omdat de doorbloeding naar de spieren verbetert vanwege de vasodilatie die de NO veroorzaakt. Hierdoor krijgen de cellen meer bloed, zuurstof en voedingstoffen. Dus een sneller herstel.

En voor het slapen gaan nog een capsule om dezelfde reden als na de training, betere doorbloeding naar de spieren en een sneller herstel. Dit is alleen nodig als de L-Citrulline die na de training ingenomen is al verbruikt is. Hiervoor zou de halfwaardetijd bekend moeten zijn maar die heb ik niet kunnen vinden op internet.
Powersupplements
Volgens een studie naar de verwerking van citrulline bij kinderen is de halfwaardetijd van citrulline ongeveer een uur. Dat was bij toediening van citrulline per infuus. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17662768
Houd er rekening mee dat het zeker een half uur kan duren voor oraal ingenomen citrulline de bloedbaan bereikt. Daarbij zal ook de opname wat meer gespreid worden dan bij toediening per infuus.

Het is niet zeker of de halfwaardetijd van een uur zich direct vertaald in een werkzaamheid die elk uur halveert. Ik verwacht dat weefsels citrulline voor een deel kunnen opslaan om later in de vorm van arginine af te geven.

Ik denk dat je theorie over het sporthart niet opgaat. Er zijn teveel factoren die een rol spelen. De stroomsnelheid van het bloed neemt toe waardoor de weerstand toeneemt. Al met al stijgen tijdens inspanning de bloeddruk en de hartfrequentie. Ik denk niet dat citrulline dit noemenswaardig veranderd. En als er een kleine verandering is, verwacht ik niet dat dit zal leiden tot de ontwikkeling van een sporthart.

Je verdeling van de inname van citrulline lijkt me heel aardig. Zelf neem ik de citrulline vooral voor en tijdens de training. Ik meng het met whey hydrolisaat DH25, maltodextrine en creatine (verdeeld over de training steeds kleine slokjes drinken). De krachttraining in combinatie met de voedingsstoffen en citrulline zorgt voor de maximale opname in de spieren. HIIT zou ik echter doen op nuchtere maag. :-)

's avonds neem ik vaak nog citrulline voor het slapen gaan. Ik slaap er goed op.

Kris
Gerelateerde vragen
Natrium/sodium
Houdbaarheidsdatum?
Vrouwenvariant?
L-Citrulline 180 caps

L-Citrulline 180 caps

4.6857(35)
Japanse topkwaliteit
2 x minder nodig dan arginine
Mild voor maag en darmen
Arginine alternatief
Pure vorm! Vrij van synthetisch D-L-malaat
Bekijk ook
L-Citrulline 400g
L-Citrulline 400g