Sluiten

Alle vragen over Micellar Casein 1000g

Micellar Casein 1000g
Caseďne voor het slapen
3
anoniem
Hallo,
Nadat ik de resulaten van onafhankelijke labtesten heb gelezen ben van plan over te stappen op jullie eiwit shakes en heb een vraag over deze shake.
Ik sport altijd savonds, vaak later op de avond en ben soms pas 10 uur thuis van t sporten. Meteen na de training neem ik dan een eiwitshake, welke in dit geval dan de pure whey isolate gaat worden.
Nu wil ik eigenlijk ook deze micellar casein voor het slapen gaan in nemen alleen dan zitten deze shakes vrij kort achter elkaar.

Mijn vraag is dus. Kan dat? Is dat niet teveel eiwitten om zo snel achter elkaar binnen te krijgen en voegt het veel toe om micellar casein nog voor t slapen te nemen als ik ook al Pure whey Isolate meteen na de training heb ingenomen?

Alvast bedankt voor het antwoord,

Met vriendelijke groet,

Nieuwe klant :)
Powersupplements
Alleen wei eiwit gebruiken als laatste eiwitbron van de dag is niet optimaal. Je zou er dan beter voor kunnen kiezen om alleen (40 gram) caseďne te gebruiken.

Nog effectiever is het om de wei eiwit en caseďne eiwit shakes te combineren.

Een goede dosering is dan 15 tot 20 gram Pure Whey Protein Isolate met 30 tot 40 gram Micellar Casein in 300 tot 400 ml vloeistof. Begin met de lagere dosering. Als je geen problemen hebt met de vertering dan mag je de dosering opvoeren naar de grotere hoeveelheid.

Let wel dat de genoemde dosering gelden wanneer je geen noemenswaardige hoeveelheid eiwitten meer binnenkrijgt vanuit andere voedingsmiddelen.
Als je de shake maakt met (bijvoorbeeld) 300 ml melk, dan mag je de dosering caseďne verlagen met 10 gram. Melk bevat zo'n 3,5 gram eiwit per 100 ml. Dit is hoofdzakelijk caseďne.
andre
is het een optie om nog walnoten ( bijv. 20gram ) erbij te nemen ?
of zijn er ook nadelen om walnoten erbij te nemen ?
Powersupplements
Het kan zijn dat de vertering van de combinatie met walnoten wat minder goed verloopt. Maar over het algemeen eet de mens veel voedingsmiddelen gecombineerd en lijkt hij/zij daar redelijk goed op te gedijen. We zullen er inmiddels wel evolutionair op zijn aangepast. :-)
Caseďne in documentaire Forks over Knives
1
Lawrence
Gisteren heb ik de docu Forks over knives gekeken. Hierin wordt een wetenschappelijk onderbouwde relatie gelegd tussen proteďnen uit zuivel en vlees en het effect op kanker en hartklachten. Caseine wordt met name benoemd als boosdoener. Hoe zit dat bij de whey isolaat producten en hoe gaan jullie om met dit soort informatie?
Powersupplements
Hoi Lawrence,

In de wetenschap wordt vaak gezegd dat een relatie geen 'causatie' is. Met andere woorden, ook al is er een verband gevonden, er hoeft geen oorzakelijk verband te zijn tussen het eten van caseďne en het optreden van kanker en hartklachten.

Het is bijvoorbeeld heel goed mogelijk dat andere factoren die mee variëren met de consumptie van caseďne de echte oorzaak zijn. Zo kan de consumptie van caseďne bij veel mensen samengaan met de consumptie van suiker. Denk hierbij aan het eten van toetjes.

Ik hoorde onlangs dat de de grootste bijdrage aan de consumptie van suiker (in Nederland) niet wordt geleverd door frisdrank maar door zuiveltoetjes. Of het waar is weet ik niet. Ik heb geen referentie.

Voor de suikerconsumptie kan men proberen statistisch te corrigeren. Maar uiteindelijke blijven dit soort empirisch gevonden relaties onbetrouwbaar. De niet-wetenschappelijke media gaan vaak snel met de bevindingen aan de haal en vergeten de nuances van wetenschappelijke artikelen goed over te brengen!
De consument raakt steeds meer in vertwijfeling.

Wat een beetje kan helpen in de discussie is als er een werkingsmechanisme wordt ontdekt waardoor een voedingsmiddel mogelijk minder gezond zou zijn.

Negatieve effecten van zijn mogelijk terug te voeren op de volgende mechanismen (houdt in gedachten dat vlees ook heel veel goede dingen brengt waar veel mensen een tekort aan hebben zoals choline en ijzer):

Rood vlees bevat veel ijzer. IJzer is sterk reactief en een overmaat zal het lichaam belasten.

Daarnaast bevat rood vlees een soort suiker waartegen ons lichaam een immuunreactie in gang kan zetten. Die immuunreactie kan mogelijk ontsporen en ontstekingen in gang zetten. Ontstekingen die niet 'gedoofd' worden staan naar mijn idee aan de basis van veel 'westerse' aandoeningen (kanker, hart en vaatziekten, alzheimer).

Het lichaam kan ontstekingen moeilijker oplossen in de volgende situaties:
- Overmaat aan stress
- Tekort aan slaap
- Tekort aan daglicht (dit hangt samen met slechte slaap)
- Overdaad aan schermtijd laat op de dag (ook dit hangt samen met slechte slaap)
- Tekort aan beweging
- Te korte periodes waarin je even niet eet (men eet bijv. van 7:00- 22:00h ipv 7:00 - 19:00)
- Overmaat aan sport (kan ook een stressbron worden).

Stress en slaap zijn mijns inziens de voornaamste factoren!

Dan over caseďne. Caseďne bevat veel calcium. Dat calcium kan afgezet worden in bloedvaten onder bepaalde omstandigheden. Een van die omstandigheden is een gebrek aan vitamine K2.

Vitamine K2 gaat de opslag tegen van calcium in zachte weefsels zoals de bloedvaten. K2 stuurt het calcium als het ware de juiste kant op (weg van zachte weefsels en richting botweefsel). Waarschijnlijk maken je darmbacteriën onder normale omstandigheden deze vitamine in voldoende mate aan. Maar dan moet je wel voedsel eten waar de darmbacteriën goed op gedijen (zoals groenten).

Een andere omstandigheid waaronder calcium kan neerslaan is in geval van een overmaat aan ontstekingen. Aderverkalking wordt in gang gezet door ontstekingen.

Ik vermoed dat wanneer je een goede controle hebt over je stress en verder voldoende slaapt (geen wekker nodig), veel buiten bent en veel oplosbare vezels en resistent zetmeel eet (groenten, havermout, een beetje fruit), dat je als het ware immuniteit opbouwt tegen de mogelijke negatieve invloed van bepaalde voedingsmiddelen. Dat is fijn want dan kan je ook profiteren van de positieve effecten van die voedingsmiddelen.

Vlees en zuivel zijn super voedzaam. Ze geven je lichaam een makkelijk verteerbare bron van een heel breed scala aan voedingsmiddelen. Als je intensief sport is het moeilijk om je lichaam optimaal te voeden met veganistische voeding. Het is wel mogelijk, maar een stuk moeilijker. Heb je niet zo'n sterke spijsvertering, dan kunnen vlees en zuivel uitkomst bieden om je lichaam toch goed te voeden.

Onthoud dat je niet gaat stressen over je voeding! Overmatige stress en gebrekkige slaap zijn veel meer belastend voor je gezondheid dan een voeding die hier en daar niet zo geweldig is.

Luister ook naar wat je lijf aangeeft. Je lichaam geeft signalen af of een voedingsmiddel geschikt voor je is. Let wel dat dit signaleringssysteem alleen werkt met enigszins natuurlijke voeding. Bewerkte industrievoeding zal je lichaam voor de gek houden.

Kris
Miccelair casein
1
Liza
Geachte heer / mevrouw,

mijn vraag is of er soja in dit product zit.

Met vriendelijke groet,
Liza Hut
Powersupplements
De caseďne bevat geen soja.

(en zelfs geen soja lecithine wat je vaak wel in whey eiwitpoeders zal aantreffen tbv de instantisering)
Combineren whey en micellar casein
1
R.J. Bremer
Geachte heer/mevrouw

Ik gebruik nu 2x per dag whey ( ’s morgens en ’s avonds).  Zit er aan te denken om micellar casein te gaan gebruiken voor in de avond. Mijn vraag is kan ik op trainingsdagen na het trainen een schep whey combineren met een schep micellar casein in de zelfde shaker. (gebruik dan wel de zelfde smaak natuurlijk). Neem nu na het trainen 2 schep whey ’s avonds , en op rustdagen 1 schep.

mvg Roy Bremer
Powersupplements
Het combineren van whey en caseďne is een goede strategie. Wanneer je wei eiwit hoog doseert (2 maatscheppen), dan is de combinatie van 50% whey met 50% micellaire caseďne mogelijk effectiever.

Dit geldt in ieder geval wanneer je na de eiwitshake voorlopig niet meer gaat eten. Ga je binnen twee uur na de eiwitshake weer een eiwitrijke maaltijd eten, dan is een pure whey shake de betere optie.
Calcium en prostaatkanker
2
Remco van Ginkel
Hoi
Ik las net op http://www.ergogenics.org/whey-isolaat-versus-wheyhydrolisaat.html dat de hoeveelheid calcium die wij als sporters en whey/caseďne gebruikers innemen juist niet zo gunstig is. Namelijk dat het kans op prostaatkanker fors verhoogd.
Wat is jullie idee hierover?
Powersupplements
Hoi Remco

Ik heb even op Ergogenics gekeken en lees in een ander artikel dat elke 500mg extra calciuminname, de kans op prostaatkanker met 16% zou verhogen. Het is een ouder artikel van Ergogenics met de titel: Verlaging spiegels vitamine D door calcium verhoogt kans prostaatkanker. Je vindt het in het calcium dossier op de Ergogenics website.
Het volledige artikel waar dit Ergo-stukje op is gebaseerd vind je hier: Dairy products, calcium, and prostate cancer risk in the Physicians' Health Study.

De titel op Ergogenics verraadt al de conclusie van het oorspronkelijke artikel. De wetenschappers vermoeden dat calcium het vitamine D verlaagt en zo het risico op kanker verhoogt!

In deze tijd van het jaar zou ik zeggen: pak elke zonnige middag 20 minuten zon (zonder zonnebrandcrčme) en verlaag zo je kans op (heel veel vormen van) kanker.
Ik vermoed dat de angst die gecreëerd is voor zonneschijn en het bijbehorende advies om maar veel zonnebrandcrčme te smeren een veel grotere factor is in het ontstaan van kanker dan een overmatige consumptie van calcium.

De studie waaruit blijkt dat calcium de kans op prostaatkanker verhoogd, is een epidemiologische studie. Zo'n studie legt verbanden. Het is geen manier om een oorzakelijk verband aan te tonen. De realiteit is complexer dan je in eerste instantie zou vermoeden.

Heel interessant is het volgende: in het artikel dat Ergogenics bespreekt wordt plantaardig calcium niet in verband gebracht met prostaatkanker. Er wordt gesuggereerd dat dit misschien komt doordat het plantaardige calcium slechter opneemt dan bijvoorbeeld calcium uit melk.

Ik stel echter een andere mogelijke reden voor: plantaardige voeding bevat oplosbare vezels die een goede voedingsbodem vormen voor darmbacteriën. Sommige van deze darmbacteriën maken vitamine K2 aan. Daarnaast bevatten de planten vitamine K1 welke het lichaam om kan zetten in K2. Vitamine K2 zorgt voor een goede verwerking van het opgenomen calcium.

Mijn idee hierover wordt gesteund door weer een andere epidemiologische studie waarin een hogere consumptie van vitamine K2 wordt geassocieerd met een lagere kans op prostaatkanker.
Dietary intake of vitamin K and risk of prostate cancer in the Heidelberg cohort of the European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition (EPIC-Heidelberg)

Je zou misschien kunnen stellen: Calcium in combinatie met een dieet arm in oplosbare vezels en vitamine K, verhoogt de kans op prostaatkanker.

Al met al is mijn advies: eet veel groenten. Mensen die op een eiwitdieet gaan adviseren wij al heel lang om naast shakes ook groenten te gebruiken. Groenten zijn om veel redenen belangrijk voor de gezondheid!

Er is in studies overigens ook een andere interessant verband gevonden met betrekking tot prostaatkanker: Veel bewegen / sporten is geassocieerd met minder kans op prostaatkanker en kanker in het algemeen.

Kris
remco
Bedankt voor het interessante antwoord!
Inname caseine met snelle koolhydraten?
1
Nick Bol
Hallo, ik heb zojuist naturel whey proteďne (voor direct na de workout) en naturel caseine (om voor voor het slapen) te gebruiken. Voor de whey proteďne mix ik banaan en druiven met de shake om voor een insuline piek te zorgen waardoor de eiwitten snel(ler) worden opgenomen. Mijn vraag is nu: is dit ook verstandig voor de caseine als ik deze voor het slapen gaan wil innemen?
Alvast bedankt voor uw reactie.
Powersupplements
Na een training zijn snelle koolhydraten (bijvoorbeeld suikers uit fruit of maltodextrine), prima te gebruiken. Je lichaam kan deze snelle suikers op dat moment prima verwerken.

Voor het slapengaan kan je beter geen snelle koolhydraten meer eten. Deze koolhydraten zouden overigens al opgenomen zijn voordat de vertering van de micellaire caseine goed op gang komt.
Caseine eiwit geschikt voor oudere sporter?
2
J. Campos
Er staat bij het caseine eiwit '' Zeer geschikt voor jongere sporters''. Ik ben 45 jaar oud. Is het caseine eiwit dan niet voor mij geschikt ofzo?

[Caseine]
Powersupplements
Als een eiwitrijke maaltijd gegeten wordt (of gedronken) dan gaat het lichaam spiereiwitten opbouwen. De opbouw start wanneer de spieren de aanwezigheid van voldoende eiwit in de voeding opmerken. Die aanwezigheid van het eiwit wordt gemeten aan de hand van het aminozuur leucine dat in de bloedbaan wordt opgenomen tijdens de vertering van eiwitten uit de voeding.

Naarmate iemand ouder wordt, gaan spiercellen minder makkelijk spiereiwitten opbouwen. In vergelijking met de spiercellen van een jonger persoon, worden de spiercellen van een oudere sporter pas tot opbouw gestimuleerd bij een hogere concentratie leucine. Die hogere concentratie leucine in de bloedbaan wordt makkelijker bereikt met whey eiwit dan met een gelijke hoeveelheid caseďne. De reden voor die hogere concentratie leucine is dat whey eiwit sneller verteert dan caseďne. De aminozuren uit het whey eiwit komen sneller vrij en bereiken hogere niveau's in het bloed.

Whey verteert tweemaal sneller dan caseďne. Het niveau van leucine bereikt ook een ongeveer tweemaal hoger niveau, maar dan voor een kortere periode.
Een jongere sporter lijkt voor spieropbouw misschien wel meer te hebben aan voeding met caseine dan aan voeding met whey eiwit. Voor een oudere sporter (ongeveer 55+) ligt dit andersom.

Bij 45 jaar zijn beide eiwitten waarschijnlijk prima keuzes. Maar voor spieropbouw zou ik de voorkeur geven aan whey eiwit en voor afslanken aan micellaire caseďne.

Kris
Powersupplements
Nog een opmerking:

De gestage afname van spiermassa bij ouderen over de jaren heen (sarcopenie), is waarschijnlijk voor een deel terug te voeren op de verslechtering van de gevoeligheid voor het aminozuur leucine.

Voor het behoud van spiermassa is het nodig dat de opbouw en afbraak van spiereiwit in balans zijn. Als de opbouw niet meer soepel verloopt, krijgt afbraak de overhand en neemt de spiermassa geleidelijk af.
Welk eiwit is voor mij het beste?
1
Helma Van Craaikamp
Hallo,

Ik heb een vraag over welk eiwitproduct ik het beste kan nemen.
Ik sport 3x per week.
1 x Spinnen, en 2x Bokstraining
Ik ben 49 jaar en een vrouw. (misschien heb je dit nodig:-)
Ik volg een eiwit dieet van formaslim. Ik heb extra eiwitten nodig.
Kan ik het beste de whey poeder nemen of deze micellar casein ??

Graag hoor ik zo snel mogelijk van U zodat ik het kan bestellen.

Met vriendelijke groet,
Helma van Craaikamp
Powersupplements
Hoi Helma,

Zowel Whey eiwit als micellair caseine eiwit zijn geschikt. Welk eiwit uiteindelijke de beste keuze is, hangt van een aantal factoren af.

- Micellaire caseine stilt de honger het beste.
- Whey eiwit geeft een sterkere prikkel voor spieropbouw dan micellaire caseine. Zeker naarmate je ouder wordt.
- Caseine eiwit is beter na je training als je vervolgens langere tijd niets eet. Caseine beschermt dan beter tegen spierafbraak dan whey eiwit. Als je echter als snel weer wat gaat eten, dan wordt met die maaltijd de spierafbraak ook geremd. In dat geval is een whey shake na je training beter geschikt.
- Whey eiwit is beter als je vooraf aan je training een eiwitshake wilt gebruiken (de timing van de eiwitshakes wordt onder meer bepaald door de andere eetmomenten).
- Voor afslanken is micellaire caseine nog iets beter dan whey eiwit doordat micellaire caseine veel calcium bevat. Wanneer je veel micellaire caseine eiwitshakes gebruikt, wordt de hoeveelheid calcium misschien wel wat veel. In dat geval kan je beter om beurten micellaire caseine en whey eiwit gebruiken.
Afvallen met caseďne
1
s anoniem
Is micellaire caseďne ook geschikt om af te vallen ?
Powersupplements
Micellaire caseďne is net als whey eiwit geschikt voor een eiwitdieet. De verschillende aminozuurprofielen ontlopen elkaar niet zoveel, het zijn beide eiwitten afkomstig van melk. Het grote verschil tussen whey eiwit en caseďne is de opnamesnelheid. Whey eiwit wordt relatief snel opgenomen, caseďne eiwit heeft een langdurige afgifte waardoor deze ook wat beter geschikt is om langer het hongergevoel te onderdrukken, een prettige bijkomstigheid voor een eiwitdieet.
Micellar caseďne of whey isolaat?
1
anoniem
Beste,

Ik 23 jaar en ben sinds een aantal weken bezig met afvallen. Ik ga 2x per week fitnessen en 1x per week aquajoggen, daarnaast heb ik de inname van mijn koolhydraten verlaagd en de inname van eiwitten verhoogd.

Ik wil dit dieet graag ondersteunen met eiwitshakes om het honger gevoel tegen te gaan. Ik heb jullie whey isolaat al geprobeerd en ben hier zeer te vreden mee. Nu las ik vandaag julie informatie over micellar caseďne shakes.

Het is voor mij niet duidelijk welke vorm het beste is voor ondersteuning in mijn afvalrace. Ook zou ik graag willen weten of de shakes ongeveer hetzelfde smaken.

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen. Alvast bedankt!
Powersupplements
Om honger tegen te gaan zal micellaire caseďne wat beter werken. Het geeft een voller gevoel en heeft een veel langere curve van afgifte van voedingsstoffen. Whey isolaat zal meer een piek in afgifte geven waardoor je sneller weer honger kunt krijgen. In de praktijk gebruiken de meeste mensen nog steeds whey in hun dieet.
Er zijn zeker verschillen in smaak en textuur. Whey lost van nature geheel op in een vloeistof. Caseďne daarentegen lost nooit op maar blijft altijd in kleine deeltjes rondzweven. Dit geeft een hele andere sensatie in de mond en maakt de shake ook een stuk dikker. Het beste kan je eens een sample caseďne proberen om te testen.
In principe zijn beide eiwitten geschikt in een eiwitdieet.
Vraag 1 t/m 10 van 32
Micellar Casein 1000g

Micellar Casein 1000g

4.7213(61)
Van nature rijk aan mineralen
Opbouw / behoud spiermassa
Geen caseďnaat bijgemengd
±7 uur afgifte
Ideaal voor eiwitdieet en sport
Bekijk ook
Micellar Casein 2000g
Micellar Casein 2000g