Sluiten

Vraag & antwoord

Micellar Casein 2000g
Whey, caseine, insuline
Micellar Casein 2000g
3
Marcel
Wordt voor proteοnes ook caseine poeder gebruikt voor de dag door ? en enkel whey op de trainingspieken ?Dit omdat whey je insuline zo doet stijgen ? anders maak je 8 pieken per dag als je telkens 25 gr drinkt. Dit terwiijl je infeite maar een keer traint per dag.
Powersupplements - Kris
Je kan inderdaad caseοne gebruiken. De reden dat whey de insulinespiegel zo stimuleert is omdat het snel vrijkomt en waarschijnlijk omdat het veel van het aminozuur leucine bevat.


Als je 8 keer per dag 25 gram whey eiwit neemt, dan is de inname van de whey goed gespreid. Wil je dezelfde inname van eiwit bereiken met caseine dan hoef je de caseine minder vaak innemen. MAAR… de hoeveelheid die je per keer inneemt, is dan veel hoger (om aan het zelfde aantal grammen eiwit te komen).


Dit zal tot gevolg hebben dat de insuline piek vergelijkbaar wordt. Het gehalte leucine in caseine en whey ontloopt elkaar niet zo heel veel.


Dus bij een enkele inname van whey versus caseine is de insuline piek van caseine lager. Maar als je de hele dag door whey neemt, dan zal er bij een vergelijkbare inname van het aantal gram eiwit, relatief weinig verschil zijn in de insuline respons.


Je hebt met whey overigens niet 8 pieken. Door de frequente inname (elke twee uur en dan 8 uur slapen) krijg je min of meer een stabiele insuline spiegel over de dag. Zeker als je het combineert met vast voedsel.


Wil je niet zo vaak whey innemen, dan kan je onze nieuwe micellaire caseine eens proberen.

HG De Wilde
Smaakt een caseοneshake altijd "poederiger" dan een whey-isolaat-shake en hoe komt dit? Of is dat per merk verschillend?

En verder: Bij de whey-isolaat-shake staat dat het middels een koud proces is gefilterd ofzoiets. Zoiets staat niet bij deze caseοne-shake. Hoe is deze gefilterd dan?
Powersupplements - Jaap
Caseοne heeft inderdaad een poederachtige smaak. Er is dan ook een groot verschil tussen de whey en de caseοne wat betreft het ’oplossen’. Bij whey lost het poeder echt op, bij de caseοne gaan er superfijne deeltjes rondzweven in de vloeistof. Dit geeft een poederachtige smaak.
Naar mijn weten geldt dit voor alle caseοnes.Het is ons niet bekend of het nodig is om de caseοne te filteren, het wordt echter wel van gepasteuriseerde (verhitte) melk gemaakt.

Gerelateerde vragen
Natrium/sodium
Houdbaarheidsdatum?
Vrouwenvariant?
Micellar Casein 2000g

Micellar Casein 2000g

4.6364(44)
±7 uur afgifte
Opbouw / behoud spiermassa
Van nature rijk aan mineralen
Geen caseοnaat bijgemengd
Ideaal voor eiwitdieet en sport
Bekijk ook
Micellar Casein 1000g
Micellar Casein 1000g