Vraag & antwoord
Schuim op eiwitshake
Pure Whey Protein Isolate 2000g
Pure Whey Protein Isolate 2000g
1
Klant vraag:
Hallo, ik heb onlangs uw whey en caseοne (beide naturel en wat me goed bevalt) gekocht. Beide schuimen redelijk en zeker caseοne doet dit. Het lukt me bijna niet om dit schuim op te drinken, want als ik water toevoeg blijft de schuim bestaan. Nu is mijn vraag: wat is deze schuim? En zit hier caseοne of whey in? Bedankt voor uw antwoord.
Hoi Nick,
Een vetarme eiwitshake zal schuimen als je het schudt. Het schuimen door schudden/shaken is een eigenschap die eiwitten hebben. Vet gaat het schuimen tegen.
Het sterkst schuimende type eiwit is ei-eiwit. Dit is ook 100% vetvrij. Voeg je wat vet toe (eigeel), dan kan je ei-eiwit niet meer mooi opkloppen.
Omdat de micellaire caseοne en whey isolaat shakes behoorlijk vetarm zijn, schuimen ze wat meer dan de meeste shakes die je misschien gewend bent.
Zoals gezegd vermindert vet (of olie) het schuimen. Maak je de shake aan met halfvolle of volle melk, dan schuimt het al een stuk minder en zal het schuim ook sneller wegtrekken. Een klein beetje olijfolie in water doet ook wonderen.
Er is een nog simpelere methode om het schuimen tegen te gaan die vaak goed werkt: minder lang schudden :-)
Veel mensen schudden langer dan nodig is. Meestal is twee of drie keer krachtig schudden al genoeg.
Wat je ook nog zou kunnen proberen is het shaken zonder zeefje. De Micellar Casein mixt prima zonder zeefje.
Kris
Een vetarme eiwitshake zal schuimen als je het schudt. Het schuimen door schudden/shaken is een eigenschap die eiwitten hebben. Vet gaat het schuimen tegen.
Het sterkst schuimende type eiwit is ei-eiwit. Dit is ook 100% vetvrij. Voeg je wat vet toe (eigeel), dan kan je ei-eiwit niet meer mooi opkloppen.
Omdat de micellaire caseοne en whey isolaat shakes behoorlijk vetarm zijn, schuimen ze wat meer dan de meeste shakes die je misschien gewend bent.
Zoals gezegd vermindert vet (of olie) het schuimen. Maak je de shake aan met halfvolle of volle melk, dan schuimt het al een stuk minder en zal het schuim ook sneller wegtrekken. Een klein beetje olijfolie in water doet ook wonderen.
Er is een nog simpelere methode om het schuimen tegen te gaan die vaak goed werkt: minder lang schudden :-)
Veel mensen schudden langer dan nodig is. Meestal is twee of drie keer krachtig schudden al genoeg.
Wat je ook nog zou kunnen proberen is het shaken zonder zeefje. De Micellar Casein mixt prima zonder zeefje.
Kris
Natrium/sodium
Houdbaarheidsdatum?
Vrouwenvariant?