Sluiten
BCAAs Ultra Pure 200 caps

BCAA’s Ultra Pure 200 caps

 • Snel beschikbaar in spiercellen
 • Japanse topkwaliteit!
 • Onverslaanbare zuiverheid
 • 200 x 750mg BCAA-capsules met elk:
 • L-leucine 375mg, L-isoleucine 187,5mg, L-valine 187,5mg
Kwaliteit getest door onafhankelijk laboratorium.
Bekijk analyserapport (.pdf)
Japanse kwaliteit van Kyowa Hakko

Inhoud

200 capsules à 750 mg BCAA’s (branched chain amino acids).

Samenstelling per capsule:
375 mg L-leucine (49,8%)
187,5 mg L-isoleucine (24,9%)
187,5 mg L-valine (24,9%)

Dosering

Gebruik ‘BCAA's Ultra Pure’ vlak voor, tijdens en/of vlak na de gewichttraining of conditietraining. Gebruik naar behoefte in totaal 4 tot 12 capsules. Maximale dosering van 12 capsules per dag niet overschrijden.

Innemen met water, sap of shake.
 
Voedingssupplementen dienen niet te worden gebruikt als een vervanging van een gevarieerde voeding.

Contra-indicaties

Gebruik ‘BCAA's Ultra Pure’ niet indien u lijdt aan nier- en/of leverziekten.

Ingrediënten

 • L-leucine
 • L-isoleucine
 • L-valine
 • Gelatine
 • Rijstzetmeel
 • Magnesiumstearaat
 • Siliciumdioxide

Bevat geen bekende allergenen.

Dit product zit ook in:
- Starterspakket

Snelle aanvulling verbruikte BCAA´s

Bij gewicht- en conditietraining verbruikt het lichaam de ´branched chain´ ofwel ´vertakte keten´ aminozuren (BCAA’s) ten koste van spierweefsel. BCAA’s in supplementvorm zorgen voor een snelle aanvulling van deze drie waardevolle aminozuren. Het is om die reden een van de meest populaire voedingssupplementen voor kracht- en duursporters.

´BCAA´s Ultra Pure´ bevat de meest gebruikte en beste onderzochte verhouding tussen de BCAA’s, namelijk L-leucine : L-isoleucine : L-valine = 2:1:1. 
 
Absoluut de hoogste zuiverheid door Japanse topkwaliteit!

De BCAA´s  van Power Supplements zijn absoluut van de hoogste zuiverheid.  We zullen niet aankomen met de term ‘100% puur’. Dat is een term die zo vaak onterecht is gebruikt, dat hij weinig meer zegt.

Wat kunnen we dan wel zeggen? Bijvoorbeeld dat onze BCAA’s geproduceerd zijn door het Japanse Kyowa Hakko. Dit bedrijf is expert op het gebied van de productie van aminozuren door middel van fermentatie van plantaardige grondstoffen. Dat wil zeggen dat je geen aminozuren krijgt afkomstig van veren of haren. 

Ondanks de hoge kwaliteit toch een lage prijs

Onze inkoopprijs voor deze hoogwaardige Japanse BCAA´s is zo’n 3 maal hoger dan die voor de BCAA´s van Chinese bedrijven die je in de meeste voedingssupplementen aantreft. Power Supplements biedt deze dure Japanse kwaliteit desondanks aan tegen een bijzonder lage prijs, door genoegen te nemen met een geringe marge. De prijs is vergelijkbaar met veel goedkope BCAA-supplementen op het internet. Maar bij Power Supplements kan je er zeker van zijn dat de lage prijs niet voortkomt uit het gebruik van goedkope ingrediënten die geproduceerd zijn onder slecht gecontroleerde omstandigheden.

Kwaliteit getest door onafhankelijk laboratorium.
Bekijk analyserapport (.pdf)

Zeer goed product om snel te herstellen

Charles Meijneke, 29 juni 2022
Als endurence fietser met een wielrenners benadering is dit een zeer goed product om snel te herstellen.

Top spul

Dennis Van Zanten, 25 mei 2022
Top spul, ik merk dat m'n spieren veel beter aanhouden bij het cutten.

Scherpe prijs

Lieven De Schuyter, 7 mei 2020
Prima product aan scherpe prijs

Wanneer ik geen eiwittenshakes kan gebruiken

Kevin De Koninck, 12 oktober 2019
Zuiver product wat me geholpen heeft wanneer ik geen eiwittenshakes kan gebruiken.

Minder spierpijn

Jorick van der Heide, 29 oktober 2018
Minder spierpijn na de training bij inname \"voor en na\".

Minder verzuring

Jos Lijffijt, 25 oktober 2018
Capsules werken uitstekend, minder verzuring.

Makkelijk mee te nemen

Dennis, 28 mei 2018
Omdat ik veel onderweg ben en toch zwaar train, zijn de capsules wel zo makkelijk mee te nemen. Het scheelt simpel weg het gedoe met t afmeten van poe...
lees meer

Zuivere capsules

Marc, 27 juni 2017
Zuivere capsules, werkt goed

Uitstekende kwaliteit

Anoniem, 16 februari 2017
Uitstekende kwaliteit. Absolute aanrader.

Behoud spiermassa

I.P. Heiliegers, 17 juni 2013
De pillen werken goed voor het aankomen van ''lean muscle mass'' in combinatie met creatine en een eiwitrijk dieet.
Voor afvallen werkt het pro...
lees meer

Prima pillen

V Hermes, 23 mei 2013
Prima pillen, slik ze al een tijdje op advies van mijn personal trainer en zie/merk zeker resultaat!

Van Ajinomoto

Christof Dhondt, 1 juni 2012
dit werkt!

als dit hier neemt zullen je spieren rapper herstellen en dat zal je merken.

Over de zuiverheid moet ik niet ...
lees meer

90 capsules of 200?
1
Anoniem
Op de website staat dat er 200 capsules in zitten maar op het etiket staat 90.
Powersupplements
Het betreft een foutje in de print van het etiket. Er zitten 200 capsules in de potjes.
Verschillende vragen over BCAA’s.
1
Patrick
Geachte heer/mevrouw,

Langere tijd gebruik ik whey isolate en zag daarom ook geen nut in gebruik van BCAA’s, omdat ik mij daar verder ook niet in heb verdiept.
Deze week heb ik hier veel meer over gelezen en ga ik dit product sowieso toevoegen aan mijn eerstvolgende bestelling in jullie webshop.

Wel zou ik nog graag wat informatie te weten willen komen en ik hoop dat jullie hier antwoord op hebben.

1. Als Leucine in de BCAA’s de spier-eiwitsynthese significant bevorderen, maar ook katabole gevolgen (van een calorie-restrictie en/of door het hormoon cortisol) zoveel mogelijk kan afremmen, waarom voegen jullie dan geen extra Leucine toe aan jullie whey proteines? Nu heb ik van jullie Whey protein Isolate de smaak banaan en daar is 10,2% van Leucine. Ik weet wel dat eiwit synthese afgeremd kan worden als er een aminozuur limiterend is, maar ik weet niet of dat hiermee te maken heeft.

2. Het lichaam gebruikt vet als brandstof wanneer niet genoeg glucose in het bloed aanwezig is en de glycogeen voorraad in de lever is opgebruikt. Dit is bijvoorbeeld wanneer je ’s ochtends wakker wordt. En het liefst train ik ’s ochtends, ook omdat het schoolrooster dit toelaat.
Als ik ’s ochtends krachttraining wil doen en hierbij vet wil verbranden, hoe kan ik BCAA’s het beste hierin gebruiken? Want het schijnt ook weer dat je niet (veel?) eiwitten moet eten als je BCAA’s wilt innemen?

3. Als ik supplementeer met BCAA’s, is het dan veilig voor mijn spiermassa als ik naast krachttraining ook cardio ga doen? Het is niet mijn bedoeling om spiermassa te verliezen, maar vet verlies ik graag.

Misschien wel wat lastige vragen, sorry daarvoor. Ik hoop dat jullie deze voor me kunnen beantwoorden.

Met vriendelijke groet,

Patrick ter Koele
Powersupplements
Hoi Patrick,

1) Er zijn meerdere redenen dat we ondanks de positieve effecten geen leucine toevoegen aan het eiwit:
- Leucine smaakt bitter en lost slecht op. Het doet daardoor enigszins afbreuk aan de smaakbeleving van een lekkere eiwitshake.
- Het is handiger om beide producten afzonderlijk te doseren. Teveel leucine is niet goed. Wil je veel whey gebruiken, dan kan je de leucine dosering onafhankelijk hiervan houden.
Niet iedereen verdraagt leucine even goed.
- Het is niet zeker of leucine op lange termijn goed blijft werken. Je kunt overwegen leucine cyclisch toe te passen. Wei eiwit daarentegen is een goed supplement voor continu gebruik.

2) BCAA's kunnen losstaand gebruikt worden bij nuchtere cardio met wat hogere intensiteit. De BCAA's worden dan namelijk flink verbruikt voor energieleverantie.
Als je naast cardio ook krachttraining doet, zou ik eerder kiezen voor een sterk gehydroliseerd wei eiwit (Whey Hydrolysate) als leverancier van aminozuren. Wei eiwit hydrolisaat bevat alle aminozuren. Als de hydrolisegraad van het eiwit hoog genoeg is, zijn de aminozuren in de vorm van peptiden vrijwel direct opneembaar. Een dosering van 20 gram is goed (of maximaal 30 gram bij peri-workout toepassing).
BCAA's moeten op dagbasis altijd gecombineerd worden met voldoende eiwitten. Dit omdat anders de aminozuurbalans verstoord wordt. In de ochtend nuchtere cardio met BCAA's is prima als daarna voeding met een compleet aminozuurprofiel wordt gegeten of gedronken.
Een overdaad aan BCAA's ten opzichte van complete eiwitten kan bijvoorbeeld de aanmaak van serotonine verstoren doordat het aminozuur tryptofaan verdrongen wordt.

3) Intensieve 'cardio' kan spiergroei beperken als je er teveel van doet. BCAA"s kunnen hier wel wat bescherming bieden. Lage intensiteit aerobe activiteit (dit heet geen cardio meer) kan spiergroei bevorderen.

Kris
Ingrediënten BCAA poeder
1
Antoine Flori
Dag,

Zitten in de BCAA poedervorm ook de volgende ingrediënten?:

gelatine, rijstzetmeel, magnesiumstearaat, siliciumdioxide

Hartelijk dank,
Antoine
Powersupplements
Hoi Antoine,

De BCAA in poedervorm bevat als ingredïenten alleen de BCAA aminozuren en sojalecithine.

Kris
BCAA nuttige aanvulling bij Pure Whey Protein Isolate
2
Dennis
In de omschrijving van het product Pure Whey Protein Isolate staat dat er een aantal BCAA’s aanwezig zijn. Is dit voldoende voor een workout of heb ik er baat bij om daarnaast ook nog de BCAA in te nemen?
En is het dan een betere keuze om de L-Leucine te kiezen of de BCAA?

Wanneer er BCAA’s aanwezig zijn in de WHEY, en de L-Leucine in de BCAA het meest interessant is, lijkt mij een aparte BCAA toevoeging naast inname van WHEY proteïne een beetje overkill en zou je denken dat alleen toevoeging van L-Leucine nuttig is?

Uw gedachte hierover?
Powersupplements
Hallo Dennis,

Je kunt BCAA's gebruiken als aanvulling op de whey. Het klopt dat de whey al BCAA's bevat. De hoeveelheid van die BCAA's en de verhouding in whey is heel goed geschikt voor het optimaliseren van spiergroei. Dat wil zeggen dat de verhouding en de hoeveelheid heel gunstig is. Het meest gunstig van alle bekende eiwitpoeders.

Aanvulling met extra BCAA's kan de spiergroei nog wat verder opstuwen. Hiervoor zijn verschillende mechanismen verantwoordelijk.

Een van de mechanismen is een verdere verhoging van de afgifte van insuline. Eiwitinname veroorzaakt een lichte stijging van de afgifte van insuline. Koolhydraten doen dit ook en werken synergetisch met eiwitten. Leucine geeft een nog verdere verhoging van insuline. Een eventuele toevoeging van creatine doet er nog eens een klein schepje bovenop. Gebruik deze combinatie van koolhydraten + snel opneembare eiwitten + leucine + creatine bij voorkeur alleen na een training. Op andere momenten zou insuline de opslag van vet te veel stimuleren.

Nog een manier waarop BCAA's de spiergroei stimuleren is door een verbetering van de opslag van koolhydraten in de spier (wat deels ook door de insuline wordt veroorzaakt). Meer koolhydraten in de spier betekent meer energie voor spiergroei. De spiercellen hebben antennes voor de beschikbare voorraad energie. Maximale spiergroei treedt het makkelijkst op bij een ruime voorraad energie in de cellen.

Tot slot is er nog een stimulerende factor. Van de drie BCAA aminozuren is leucine verantwoordelijk voor het 'aanschakelen' van de machinerie voor de opbouw van spiereiwit. Dit gaat via het enzym mTor. De leucine in de whey zal mTor al aanschakelen. Extra leucine kan mogelijk het niveau verder opvoeren.

http://www.ergogenics.org/meest-effectieve-dosis-leucine-misschien-wel-20-gram.html
Artikel waarop ergogenics zich baseert:
http://jn.nutrition.org/content/136/1/264S.long

Vooral bij ouderen kan extra leucine effectief zijn. Oudere spiercellen worden steeds minder gevoelig voor een toename van de concentratie leucine.

Wanneer voldoende BCAA's aanwezig zijn, zoals bij het gebruik van een dosering van minimaal 30 gram wei eiwit, dan is de keuze voor L-leucine als aanvulling logischer dan de aanvulling met de combinatie van alle 3 de BCAA's. L-leucine veroorzaakt de insulinepiek en de mTor activatie.

Kris
Dennis
Super helder. Dank!
Meeste effect van BCAA’s
1
Jelmer
Geachte,

Als verkoper van het product hoop ik u mij de meest waardevolle informatie te kunnen geven, betreft het innemen van het poeder supplement BCAA.

Bij productinformatie beshrijft u dat 5 capsules na de maaltijd het meest effectief zijn voor een spieropbouwend effect.
Als ik verder doorlees dan schrijft u dat je het kan innemen voor, tijdens of na de training.

Uit onderzoek van Yoshiharu Shimomura e.a., 2005, blijkt dat het minste spierpijn wordt bereikt om een half uur voor de training minimaal 77 mg/ kg lichaamsgewicht te consumeren.

Uit ander onderzoek van de NSCA (National strength and Condition Association) blijkt dat het consumeren van 6 gr. EEA(!) met 9 gr. suiker voor en na de training het meeste effect heeft op herstel.

Nu raak ik een beetje in de war. Ik weet dat EEA en BCAA niet helemaal hetzelfde zijn, maar waarin verschillen ze dan en zou ik wel dezelfde hoeveelheden en frequentie aan kunnen houden als uit het onderzoek van de NSCA?
Of zoals in het onderzoek van Yoshiharu Shimomura alleen voor de training te doen?
Of zoals jullie suggereren dat het allemaal kan.

Ik hoor graag van u terug.

Met vriendelijke groet,

Jelmer Stiekema
Powersupplements
Hallo Jelmer,

In wetenschappelijk onderzoek wordt meestal gekeken naar het effect van de aminozuren na een 'overnight fast'. Oftewel de proefpersonen zijn nuchter na een nacht niets gegeten te hebben.

In een nuchtere toestand hebben BCAA's vooral een spiersparend effect. Ze vullen de BCAA's aan die door de spieren gebruikt worden voor de energievoorziening bij intensieve cardio of krachttraining.

Gebruik van BCAA's in nuchtere toestand kan spierpijn verminderen. Dit betekent dat ook het volledig spierherstel sneller is afgerond.

Als er in nuchtere toestand essentiële aminozuren (EAA's) worden gegeven, zal het effect op spierherstel na inspanning nog beter zijn. De EAA mix omvat namelijk naast de BCAA's ook de andere essentiële aminozuren. Bij een geringe voorraad essentiële aminozuren in de nuchtere toestand zal het lichaam al snel een tekort krijgen en kan zodoende geen nieuwe spierweefsel opbouwen.

Om EAA's even goed spiersparend te laten werken tijdens inspanning moet de dosering EAA wel hoger zijn dan de dosering BCAA's. het beste neem je dan een dosering EAA's die zo hoog is dat je evenveel BCAA's binnenkrijgt. De BCAA's is namelijk de groep aminozuren die je spierweefsel verbrandt tijdens inspanning en wat ten koste gaat van het spierweefsel.

In een (semi-)gevoede toestand hebben BCAA's een gunstig effect op spiergroei en spierherstel en op koolhydraatopslag. De toevoeging van BCAA's aan een eiwitrijke maaltijd heeft waarschijnlijk een gunstiger effect dan een gelijke hoeveelheid EAA's. Neem je weer een hoeveelheid EAA's die zo groot is als wat je binnenkrijgt met de losse BCAA's, dan zullen de EAA's beter presteren. Gram voor gram zijn de BCAA's echter hoogstwaarschijnlijk effectiever.

Met peri-workout voeding in een nuchtere toestand is het beste effect op spiergroei en spierherstel waarschijnlijk te behalen met een mix van (grotendeels) di- en tripeptiden met daarin alle essentiële en niet-essentiële aminozuren. Het lichaam heeft dan alle aminozuren direct voor handen in een snel opneembare vorm. Zo'n mix is onze whey hydrolisaat. Deze bevat 50% niet-essentiële aminozuren en 50% essentiële aminozuren, waarvan ongeveer de helft BCAA aminozuren.

De dosering waarmee maximaal resultaat behaald wordt, is ongeveer 30 gram wei eiwit hydrolisaat. Dit mag verdeeld worden over vooraf, tijdens en na de training.

Kris
Buikvet verminderen
3
M. Jalink
Goedemorgen,
Ik train 3 dagen per week en 2x hiit training p/wk of 10 km hardlopen.
ik gebruik Micellaire caseïne , Natural fat control, Magnesium Taurine
is dit voldoende voor herstel?
Is het een extraatje om Bcca te gebruiken?
Buikvet verliezen is nog steeds hekelpunt ik zit ook min of meer in de overgang.
graag advies

Mvg
Mariska
Powersupplements
Hoi Mariska,

De beste strategieën om buikvet weg te krijgen zijn:

1) Veel slapen! Ga bijtijds naar bed zodat je geen wekker nodig hebt.

2) Reduceer stress, neem op tijd je rustmomenten en doe veel leuke dingen (dan heb je ook minder stress)

3) Als je alcohol drinkt: houd het bij maximaal 1 glas per dag

4) Als je veel suiker gebruikt zoals in fruitsap, zoete dranken en zoet broodbeleg: verminder de inname van suiker in deze en andere vormen. Eet fruit bij voorkeur in de ochtend.

5) Eet veel groenten. Liefst enkele malen per dag.

6) Zorg voor extra afgifte van groeihormoon door middel van intensieve trainingen waarbij je flink verzuurt. Denk aan high intensity interval training ofwel HIIT (heel goed dat je dit al doet!) en aan bijvoorbeeld squats, suspended rows en pushups. Doe van deze oefeningen veel sets van 10 tot 15 herhalingen. Hoe meer werk je verzet in korte tijd, hoe beter.

7) Zorg voor voldoende zonlicht op je huid. Gebruik eventueel aanvullend wat vitamine D (er zit bijvoorbeeld een goed dosering vitamine D in onze multivitamine).

8) Je supplementen aanpak ziet er goed uit.
Het aminozuur L-citrulline kan waarschijnlijk specifiek het buikvet verminderen. Zie dit artikel op Ergogenics:
http://www.ergogenics.org/citrulline-verandert-appel-in-een-peer.html

Van BCAA aminozuren wordt in de praktijk gezegd dat het buikvet doet afnemen. De gebruikte doseringen zijn wel vrij fors. Misschien heb je al enig effect bij de veilige limiet van 10 gram per dag. Maar ik kan het je niet garanderen. Citrulline lijkt me dan een betere optie.

Een goed voedingsmiddel tijdens de overgang is tomatensap (ook voor afslanken):
http://www.ergogenics.org/13-oxo-oda-esculeoside-a-gaba-in-tomatensap-verminderen-overgangsklachten.html

Kris
Mariska
Beste Kris,
Een aantal tips zoals beschreven hou ik mij al aan de rest van de tips neem ik ter harte. Ik ben 1.60 en weeg momenteel 51 kg alleen mijn buikvet, ondanks naar mijn mening goede voeding, blijft aanwezig.
de supplementen bevallen erg goed, ik hou altijd de weekaanbiedingen in de gaten zodat ik bijtijds weer kan bestellen. De potten zijn van groot formaat dus gaat wel even mee gelukkig.
Bedankt voor je uitgebreide en heldere uitleg!

Vriendelijke groetjes
Mariska
Powersupplements
Graag gedaan! :-)

Kris
Vegetarisch / veganistisch
2
Steven van der Meer
Beste power supplements-team,

Ik ben op zoek naar producten die volledig vegan zijn, diervrij...een sport opzich.
Ongelooflijk dat er zogoed als niemand weet of kan vertellen waar bepaalde ingrediënten vandaan komen. Zo ook bcaa’s. Er bestaan fabrikanten die hun bcaa’s vegan noemen, mensenhaar en eerndenveren vrij. Er zijn fabrikanten die hun bcaa’ s als vegetarisch omschrijven omdat de capsules gelatine vrij zijn.
Kortom: wat is wat en waar komt het vandaan? Synthetisch, plantaardig of dierlijk.
Kan ik als vegan-sporter jullie bcaa’s gebruiken? Geen haren,
geen eendenveren? Net als bijv. jullie creatine..... wat zijn de grondstoffen van jullie creatine?en is dat dierlijk, synthetisch of plantaardig? Wat zijn de grondstoffen van de bcaa’s. is jullie erwteneiwit gentechvrij.
Ik lees bij elk product op jullie site zeer veel info.super. Maar vind het niet volledig omdat er gewoonweg info ontbreekt. Ik heb jullie site gevonden door jullie slogan. Ik zoek gewoonweg een eerlijk en goed geïnformeerd verkooppunt waar ik zonder vragen eerlijke supplementen kan kopen en velen met mij.
ik hoop zo erg dat jullie willen meedenken hierover en een antwoord kunnen/willen geven. iig over jullie producten.
Powersupplements
Hoi Steven,

Het is goed dat je zo zorgvuldig en bewust bent in je keuzes. We zien dat bij steeds meer consumenten.

Hier volgen de antwoorden op je vragen:

De BCAA aminozuren zijn geproduceerd door middel van bacteriële fermentatie vanuit plantaardige grondstoffen. De gelatine capsules zijn uiteraard van dierlijke herkomst. Als je wilt, kun je de capsules openen en alleen de inhoud gebruiken.

We hebben ook BCAA poeder. Dit bevat naast de aminozuren alleen maar (minder dan 1%) sojalecithine.

Creapure creatine monohydraat wordt via synthese bereid uit anorganische grondstoffen. Het is volledig natuuridentiek, maar er wordt geen dierlijk materiaal voor gebruikt.

Het erwteneiwit is gentechvrij. Waarschijnlijk zijn al onze producten gentechvrij. Ik ben in onze documentatie nog nooit gestuit op een grondstof die met behulp van GMO verkregen is. Wij zijn fel gekant tegen genetische manipulatie.

Kris
steven
Beste Kris,

Dankje voor je (zeer snelle) reactie met zeer duidelijke antwoorden. Erg fijn om te horen dat jij/jullie mij kunnen vertellen waaruit de supplementen zijn opgebouwd. En jullie standpunt over gemtech is super. Ik vertrouw dan ook op jullie kennis en antwoorden en zal zeker klant blijven. Nogmaals dank.
Gr.
steven
BCAA’s + Glutamine + Whey
2
Mike
Beste Powersupplements,

Ik wou graag jullie kijk op hoe ik bovenstaande supplementen benut, is de samenstelling goed, moet ik minderen, etc. Situatie:

Momenteel zit ik in de cut, ik train 5-6 keer per week, 1 uur kracht en 15 minuten cardio.
Stats: 23 jaar, 182 cm, 83 kg, 13%

’s ochtends doe ik een schep Whey Isolate door mijn havermout.
5 uur ga ik sporten, door mijn drinkwater doe ik een schepje Glutamine (advies van jullie), na het sporten neem ik een Whey Isolate shake met een schepje Glutamine erdoor.

Ik heb nu de BCAA’s gekocht en wou deze als volgt timen:
- 2 vóór het sporten om 5 uur
- 2 na een half uur trainen
- 2 na een uur trainen vóór de cardio

Is dit allemaal een beetje correct of denken jullie dat het nog getweaked en geoptimaliseerd kan worden.

Alvast bedankt!
En mijn dank voor jullie goede producten!

Groeten,

Mike
Powersupplements
Hoi Mike,

Zoals je het nu doet is een heel goede manier. Als je langere tijd voor de training geen eiwitten gegeten hebt, kan je er ook voor kiezen om de in totaal 6 capsules BCAAs allemaal tegelijk in te nemen, direct vooraf aan de training.
Door de BCAAs direct voor je training in te nemen werken ze waarschijnlijk nog iets beter 'spiersparend' tijdens de cut.

Kris
Mike
Perfect bedankt voor de feedback!

Nog even ter controle:
Als ik er 6 voorafgaand aan de training inneem dan werken deze gedurende de hele training van ca. 1,5 uur inclusief cardio?
Het is dus niet nodig om nog voorafgaand aan het cardio kwartiertje extra BCAA's in te nemen?
Bcaa in combinatie met supreme gainer
1
Mick van Dijk
Hallo,

Ik gebruik de gainer van jullie omdat ik erg licht ben 53 kg hierin zitten eiwitten en koolhydraten deze gebruik ik in plaats van jullie whey op aanraden van een vriend ik neem deze smorgens en na de training. Iemand vertelde mij dat ik ook bcaa moest gebruiken kan ik deze gebruiken icm de gainer en waneer moet ik ze dan innemen omdat ik ook de gainer gebruik voor na mijn training. Zijn bcaa wel nuttig voor me met deze dosering of adviseert u anders

Groeten

Bedankt

Mick
Powersupplements
Hoi Mick,

BCAA's zijn een goede aanvulling op een weightgainer. Omdat de Supreme Gainer al BCAA's bevat, hoef je er niet nog extra toe te voegen.

De Supreme Gainer bevat 5 gram BCAA's per 100 gram. Vijf gram is een mooie dosering. De dagelijkse limiet voor BCAA's ligt op 10 gram.
Als je minder dan 100 gram Supreme Gainer gebruikt, kan je eventueel wat extra BCAA poeder toevoegen.

Kris
Bcaa op onderhoud op rustdagen
1
Roy
Hallo meneer/mevrouw,

Heb voor het eerst de bcaa’s gekregen, heeft het ook zin om op rustdagen een onderhouds dosis van bv een maatschepje aan mijn ochtend shake toe te voegen. Deze bestaat uit 250ml halfvolle melk, 60gram havermout, 1 maatschep isolaat wei, 1/2 maatschep cassein en een maatschep creatine.

mvg, Roy
Powersupplements
Hallo Roy,

Een eiwitrijk ontbijt is niet het meest efficiënte moment om BCAA aminozuren te gebruiken. BCAA's hebben hier wel een gunstig effect op spieropbouw en vetafbraak maar het effect is veel geringer dan rondom de training of bij maaltijden die weinig eiwitten of lage kwaliteit eiwitten bevatten.

Jouw ontbijt bevat een ruime hoeveelheid eiwit van hoge kwaliteit. Die eiwitten leveren al veel BCAA aminozuren. Je mag er nog wat extra aan toevoegen, maar ik zou ze persoonlijk liever bewaren voor de training. Het is waarschijnlijk effectiever om je ochtend dosering over te hevelen naar de periode rondom de training. Uiteraard moet je hierbij de maximale dagelijkse dagelijkse dosering niet overschrijden.
BCAA gebruik bij diabetes type 1
1
anoniem
Ik lees dat het gebruik niet aan te raden is bij nier- en leveraandoeningen, is het wel veilig te gebruiken wanneer je lijdt aan diabetes type 1?
Powersupplements
BCAA aminozuren zijn te gebruiken bij diabetes type 1, maar vereisen wel extra aandacht.
BCAA's worden snel opgenomen. Bij niet-diabetici zorgen deze aminozuren voor een snelle en relatief korte afgifte van insuline. Als je insuline moet spuiten zal het moeilijk zijn om deze natuurlijke reactie van het lichaam na te bootsen.
Waarschijnlijk zijn mensen met diabetes type 1 beter af met een normale maaltijd met langzaam verterende eiwitten die BCAA's bevatten.
Waaruit wordt jullie bcaa gehaald?
1
resh
Ivm voedselvoorschriften vermijd ik een aantal dierlijke producten.
Vandaar de vraag uit welke dieren wordt jullie bcaa gehaald
Powersupplements
De Japanse producent van onze instant BCAA's gebruikt fermentatietechnieken om de BCAA aminozuren te maken uit plantaardige materialen.

De meeste aminozuren in voedingssupplementen die je in Nederland kunt kopen, zijn afkomstig van Chinese fabrikanten. In China komt het voor dat aminozuren worden gewonnen uit veren of haren.

Power Supplements gebruikt altijd hoge kwaliteit grondstoffen voor haar voedingssupplementen. In het geval van aminozuren kiezen we voor twee Japanse producenten. Deze bedrijven zijn leiders op het gebied van kwaliteit als het gaat om de productie van aminozuren.
BCAA's tijdens Dukan eiwitdieet?
4
Frank van der Heide
Hallo,

Ik koop regelmatig producten bij jullie. Ik doe momenteel het Dukan eiwitdieet en neem daarbij (naast veel dierlijke eiwitrijke producten) veel whey en caseine poedershakes. Nu zag ik laatst dat BCAA ultra pure caps ook goed zouden zijn om overtollig buikvet kwijt te raken. Vraag 1: is dit correct? Vraag 2: kan ik deze capsules combineren met het Dukan dieet? Ik zag dat er rijstzetmeel in de capsules zit en ik weet nu niet meer of ik deze tijdens mijn dieet wel mag gebruiken.

Ik hoor graag van u.

Met vriendelijke groet,
Frank van der Heide
Powersupplements
Hoi Frank,

Bij het Dukan Eiwitdieet krijg je al voldoende BCAA's binnen via de grote hoeveelheid eiwitten die je eet. Extra BCAA aminozuren lijken me bij dit eiwitdieet niet nodig.

Het zou zelfs kunnen dat je het dieet moeilijker kan volhouden met BCAA's. Zonder koolhydraten kan je lichaam moeilijker de aminozuren tryptofaan en tyrosine in de hersenen opnemen voor de productie van respectievelijk serotonine en *******. BCAA's kunnen die opname nog wat lastiger maken. De volledige eiwitten in de meeste voedingsmiddelen en in caseïne en whey, bevatten naast BCAA's ook tryptofaan en tyrosine.

Voor het maximaliseren van de vetverbranding kan je Visolie / Omega-3, L-citrulline of Natural Fat Control overwegen.

De hoeveelheid rijstzetmeel in de capsules is overigens heel gering. Per 10 BCAA capsules zit je nog steeds op ruim minder dan 1 gram. Bij natural Fat Control zit je met de maximale dosering van 3 capsules ongeveer op een gram rijstzetmeel. Voor L-citrulline is de hoeveelheid rijstzetmeel per capsule ongeveer gelijk aan de BCAA capsules.
Frank
Aiiii, ik heb net bij jullie drie potten BCAA's gekocht, omdat ik echt dacht dat ik daarmee het resterende buikvet nog een beetje zou kunnen kwijtraken ;-((
Ik moet nog 1,5 week tot het einde van fase 2 Dukan en dan ga ik ook weer gewoon eten e.d. Ik ga dus niet fase 3 en 4 doen.
Ik laat de BCAA's dan maar staan tot na mijn dieet, maar kan ik ze daarna dan nog wel ergens voor gebruiken?

Graag jullie advies wat te doen met 600 stuks BCAA Ultra Pure caps.

Alvast bedankt!
Powersupplements
Hoi Frank,

De BCAA's zijn heel goed te gebruiken wanneer je straks weer 'gewoon' eet. Ze kunnen je dan helpen met spieropbouw en vetafbraak. De BCAA caps zijn lang houdbaar.

Kris
Frank
ok super .. dank je wel voor de snelle hulp
BCAA poeder
1
DGB
Op dit moment is BCAA alleen in de vorm van caps verkrijgbaar. Is op termijn ook weer een poedervariant (500 gr) te verwachten?
Powersupplements
Zodra het instant BCAA poeder weer beschikbaar is binnen Europa, is Power Supplements de eerste die het krijgt. Dat is toegezegd. Helaas is de productiecapaciteit op dit moment slechts toereikend voor leveringen aan de Verenigde Staten. Hoe lang het nog gaat duren kunnen we niet voorspellen.

Ondertussen hebben we de N'Gage BCAA's als alternatief supplement. Het bevat de Ajinomoto instant BCAA's.
BCAA en whey tussen kracht en cardio training
1
Kenny Thys
vraagje... aangezien overal verschillende meningen geuit worden had ik graag even jullie mening. Stel ik wil tydens de 'cut' eerst kracht training doen en vlak daarna cardio, hoe neem ik men supplementen dan?

-30min voor kracht : whey
-5min voor kracht: bcaa

-vlak na de kracht training (bcaa of whey?)

-vlak na cardio (whey of bcaa?)

grtz
Powersupplements
Tijdens de training is je lichaam druk in de weer. De bloedtoevoer gaat hoofdzakelijk naar de spieren. Je kan tijdens de training naar mijn idee beter geen volledige eiwitshake naar binnen werken. Een whey shake die je ruim voor de training drinkt, is veel minder een belasting.

BCAA's hoeven niet verteerd te worden en kunnen zo worden opgenomen. Daarom zou ik tijdens de training voor de BCAA's kiezen.

Een alternatief is whey hydrolisaat. Dit is enzymatisch voorverteerde whey.
Whey hydrolisaat bevat net als gewoon whey eiwit alle essentiële aminozuren.
inclusief de BCAA aminozuren. Het BCAA gehalte is ongeveer 20%. Tijdens de training kan je lichaam kleine doseringen whey hydrolisaat prima verdragen (bijvoorbeeld 10 gram).

Na de cardio kan je het beste whey eiwit nemen. Tenzij je al snel na je training een maaltijd gaat eten. Dan kan je misschien volstaan met wat BCAA's (of niets).
Bcaa's voor spiermassa
1
Raymond Schreuder
goede dag ik had een vraag over deze caps

zijn deze caps(bcaa's) ook te gebruiken in combi met l-leucine poeder of kan ik beter 1 van de twee nemen en zo ja welke kan ik dan het best gebruiken. ik gebruik ook zelf nog whey temptation voor-en na de training die kan ik gewoon blijven gebruiken?. ik ben zelf vooral bezig met spiermassa te kweken ben al een jaar bezig zie wel wat verschil maar ben nog niet tevereden zou graag binnen het half jaar wat meer massa hebben in me spieren
wat kan ik daar het beste voor nemen
ik verneem graag u reactie MVG, Raymond
Powersupplements
Hoi Raymond,

Leucine poeder mag je zeker combineren met de BCAA-capsules. De totale dosering zou ik wel houden op max 10 gram.

Voor maximale spiergroei zou ik kiezen voor tweemaal daags 5 gram leucine of 3 maal daags 3 gram bij maaltijden. Neig je er naar dikker te worden, dan is de complete BCAA mix waarschijnlijk wat beter.

Direct na je training kan je whey eiwit + een paar stuks fruit + leucine / bcaa's + creatine nemen. Dat is een heel effectieve combinatie.
In plaats van fruit kan je ook gemalen havermout door je shake doen.

Ik wil je verder adviseren om meer koolhydraten te eten. Eet vooral een heel grote koolhydraatrijke en eiwitrijke maaltijd na je training. Neem daarbij weer wat leucine. Maak deze maaltijd bij voorkeur niet al te vet.

Probeer per maand een kilo zwaarder te worden. Wordt je niet zwaarder, dan maak je de avondmaaltijd groter. Doe dit geleidelijk en je zult merken dat je steeds meer kan eten.

Succes!
Opname van BCAA poeder en BCAA capsules
1
Dominique Vervoort
Ik vroeg mij of het klopt dat de BCAA's beter worden opgenomen in poedervorm dan als capsules?
Ik zou namelijk graag het starterspakket willen bestellen, maar vind het wat gek, als dan blijkt dat capsules minder effectief zijn.
Alvast bedankt voor het antwoord!
Powersupplements
Hoi Dominique,

De opname van de BCAA capsules en het BCAA poeder is even goed. Het is wel zo dat de BCAA capsules in de maag zo'n 10 minuten nodig hebben om open te gaan. De opname begint daardoor ook zo'n 10 minuten later.
BCAA oplossen
1
Edwin de Vries
Goedendag,
is het ook mogenlijk om de capsulles op te lossen in water of een andere
drank voor tijdens de training.
Ik zie mezelf namelijk niet naar de kleedkamer gaan om mn pillen in te nemen.
Ben van plan om het lean gain pakket aan te schaffen.
Powersupplements
Hoi Edwin,

Voorheen hadden we het instant oplosbare BCAA poeder ook in de capsules. Maar omdat de instant versie al enige tijd niet leverbaar is, bevatten de capsules nu de niet-instant BCAA aminozuren.

Je kan weliswaar de capsules openen en de inhoud in water of sportdrank mengen, maar het mixen gaat wat lastiger dan met de instant BCAA's.

Als je het niet erg vindt dat er wat restjes bovendrijven of langs de rand van de drinkfles blijven plakken, dan kan je het op deze manier doen.

Als je liever instant oplosbare BCAA's wilt, dan ben je aangewezen op de N'Gage of Xtravol BCAA poeders. Deze hebben gelijk ook een smaakje.
Verschil tussen XtraVol en N'gage
1
Jorit
Beste PS,

Ik heb onlangs weer bij jullie besteld en - aangezien de BCAA pure tijdelijk niet in het assortiment zit - de N'gage BCAA's genomen. Nu bevallen die prima, maar ik ben toch benieuwd wat het verschil is met de XtraVol. Kunnen jullie me helpen?

Alvast dank.

Groeten,

Jorit
Powersupplements
Hoi Jorit,

XtraVol heeft een iets andere hoeveelheid L-glutamine en vitamien B6 ten opzichte van de BCAA's dan N'Gage. Verder bevat XtraVol als extra ingrediënten nog vitamine B12, vitamine C en taurine.

De extra toevoegingen in XtraVol ten opzichte van de N'Gage maken voor de werking van de BCAA's niets uit.

We hebben deze beide producten gekozen omdat ze de Ajinomoto BCAA's bevatten en daarmee een goed alternatief zijn voor onze eigen iBCAA's die langere tijd tijdelijk niet leverbaar zijn (ook Ajinomoto). De XtraVol is iets voordeliger in gebruik.

Een nadeel van de XtraVol is de zoetstof Acesulfaam-K. Sommige mensen merken hierbij een metaalachtige nasmaak. Verder is niet iedereen er over eens of deze zoetstof op lange termijn wel zo gezond is.
BCAA met whey eiwit isolaat
1
J Moonen
hallo,

Heeft het innemen van bcaa's naast ongeveer 30 gram whey eiwit isolaat na de training nog enkele toegevoegde waarde? Of kan je de bcaa's beter innemen tijdens de training of ervoor? en draagt dit dan bij? en als laatste, wat is de opnametijd van bcaa voordat het in het bloed komt? voor als je het tijdens de training inneemt.

Alvast bedankt!
Powersupplements
Er zijn aanwijzingen dat het stimulerende effect van het BCAA aminozuur leucine op spiereiwitsynthese toeneemt tot een inname van zo'n 20 gram.

Om zo'n hoeveelheid leucine binnen te krijgen moet je zo'n 7 scheppen whey nemen. Dat is in de praktijk natuurlijk niet haalbaar.

Met extra BCAA's uit een supplement kan je wel het effect van nog eens 1 of 2 scheppen whey simuleren (tot 10 gram BCAA's = 5 gram Leucine). Daarmee kan je waarschijnlijk extra spiergroei stimuleren. Nog hogere doseringen raden wij af. De extra dosering lijkt niet zoveel meerwaarde te hebben voor spiergroei terwijl de kans op bijwerkingen sterk toeneemt.

De opnametijd van BCAA's wordt beïnvloed door de training. Na intensieve training is dit duidelijk vertraagd. Precieze getallen zijn moeilijk te geven. Het zal per persoon verschillen en afhangen van de oplossing waarin ze zijn opgenomen (van belang zijn het volume van vloeistof en andere stoffen die in de oplossing zijn meegenomen). Reken op meer dan een half uur voor de eerste BCAA's zijn opgenomen. Wil je de BCAA's tijdens je training beschikbaar hebben, begin dan al bij aanvang van de training met een dosering.

Bekijk ook
Essential Amino Acids 350g
Essential Amino Acids 350g